Uutiset

Kemira Erica -tutkimuskeskus Espoossa valmis!

Olemme luovuttaneet asiakkaallemme Kemira Erica -tutkimuskeskuksen runkotyöurakan Espoon Finnoon alueella. Projektin tilaajaa edusti Haahtela-rakennuttaminen, jonka kanssa olemme tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo useiden vuosien ajan.

Espoon Finnoon alue kehittyy nopeasti, ja sinne rakennetaan nykyaikaisia toimistoja, tutkimuskeskuksia ja asuinalueita. Olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet olla mukana aluen kehityksessä Kemira Erica -tutkimuskeskuksen projektin kautta.

Maru Betoonitööd vastasi projektin monimutkaisesta runkotyöurakasta, joka sisälsi kellarikerroksen elementtien asennuksen ja paikallavalun, kuuden pääkerroksen betoni- ja teräselementtien asennuksen ja saumauksen sekä yläkerrosten teräs- ja betonielementtien asennuksen. Teimme paikallavalubetonityöt, betonielementtien asennukset, teräsrungon asennukset ja nostettujen välipohjien ritilätasojen asennukset. Yhdeksi suureksi haasteeksi muodostui kaarevan ulkopinnan omaavien julkisivuelementtien asennus, jotka ovat ripustettu välipohjien väliin, mahdollistaen avoimen julkisivun.

Urakkamme alkoi viime vuoden lokakuussa ja valmistui tänä kesäkuussa. Suuri osa betonitöistä ja elementtien asennuksista oli suoritettava viime vuoden erityisen kylmissä ja lumisissa talviolosuhteissa. Asensimme yhteensä yli 2000 m³ monoliittisia betonirakenteita, noin 2000 m² muottitöitä ja yli 2600 betoni- ja teräselementtiä.

Kiitämme Maru Betoonitööd -tiimiä ja pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme Haahtelaa erinomaisesta yhteistyöstä, kiitämme luottamuksesta ja toivotamme menestystä tulevissa projekteissa. Toivomme yhteistyön jatkuvan myös uusissa kohteissa.