Uutiset

Maru Betoonitöödin perinteinen jouluristeily Helsinkiin

Kävimme Maru Betoonitööd -tiimin kanssa perinteisellä jouluristeilyllämme Helsingissä. Tänä vuonna pidimme pikkujoulut Radisson Red -hotellissa, jonka rakentamiseen osallistuimme. Jouluristeilyllä suunnittelijat ja talousarvion laatijat saavat hyvän tilaisuuden tutustua kohteen töihin ja rakennustiimiläiset pääsevät vierailemaan yrityksen muissa kohteissa ja tapaamaan kollegoja, joita he eivät näe päivittäin. Kaksi vuotta sitten kävimme osoitteessa Vuorikatu 24 sijaitsevassa kohteessa katsomassa, miten kallioon syvennetyt kellarikerroksen rakenteet valmistuivat ja liittyminen Helsingin keskustan läpi kulkevaan autotunneliin tapahtui. Viime vuonna pääsimme nauttimaan täyden korkeutensa saavuttaneen kohteen katolta avautuvista kaupunkinäkymistä, ja tänä vuonna saimme jo heittää löylyä Jatken luovuttamassa Radisson Red -hotellin saunassa ja pitää pikkujoulut ravintolassa Helsingin kollegoidemme kanssa.

Tavalliseen tapaan vierailimme keskeneräisissä kohteissamme. Olemme rakentamassa yhteistyössä Haahtela Rakennuksen kanssa Kemira Erican laboratoriokeskusta Espooseen. Pääsimme katsomaan monoliittibetonisen kellarin katon muottitöitä, teräspylväiden, -palkkien ja jäykkyyselementtien asentamista sekä monoliittisten töiden valmistelua. Keskustelimme Haahtelan tiimin kanssa talvisten betonitöiden haasteista ja siitä, miten takaamme yhdessä normaalit työolosuhteet, millaisia päällystys- ja lämmitysmenetelmiä käytämme ja miten takaamme kulkuväylät sekä valaistuksen.

Olemme rakentamassa yhdessä Fira Rakennuksen kanssa urheilu- ja vapaa-ajan keskus Hybridiarenaa Espoon Kivenlahteen. Kyseisessä kohteessa pääsimme näkemään, miten monoliittikuilut on rakennettu ennen elementtien asennusta ja ihailemaan lähes kymmenen metriä korkeiden seinäpaneelien, 22 tonnia painavien pylväiden ja 25 metriä pitkien TT-paneelien asentamista. Vierailumme aikana meneillään oli jääkiekkokaukalon lattian vahvistus ja toisen kerroksen paikallavalulattian betonointi.

Kävimme myös katsomassa, miltä valmistamamme betonirakenteet näyttävät lähinnä puurakenteisessa SRV Rakennuksen Woodcity2-kohteessa Jätkäsaaressa. Katsoimme, miltä vedenpitävät kellarikerroksen ulkoseinät ja hissikuilut sekä terästä ja puuelementtejä yhdistävät betoniliitännät näyttävät, ja keskustelimme SRV:n projektipäällikön kanssa betonirakenteiden roolista puurakentamisessa.

Tiiviin päivän päätteeksi ennätimme vielä tehdä pikavisiitin Helsingin toimistoomme.