Uutiset

Helsinkiin kohoaa innovaatinen toimistorakennus Wood City 2.

Maru Betoonitööd toteuttaa SRV-Rakennuselle Helsingin Jätkäsaaressa Wood City -korttelin viimeisenä kohteena valmistuvan Wood City 2:n betonityöt. Jätkasaaren asukkaat ja Helsingistä Länsisataman kautta matkustajat ovat varmasti huomanneet Clarion-hotellia vastapäätä nousseet tornit: toimistotalon hissikuilut ovat pian loppukorkeudessaan.

Helsingin Jätkäsaaressa rakennetaan parhaillaan Wood City -puurakennuskorttelin viimeisenä kohteena yhteispinta-alaltaan 8700 m2 Wood City 2 -toimistorakennusta. Rakennukseen tulevat Helsingin pörssiin kirjautuneiden With Securen ja F-Securen toimistotilat. Koko Wood Cityn kortteli on toteutettu suurelta osin moderneina puurakennuksina. Myös Wood City 2:ssa puu on tärkeässä osassa: talon ulko- ja sisäseinät ovat puuta, 2.–7. kerrosten pilarit ovat liimapuuta. Lisäksi välipohjien kantavissa osissa on teräspalkkien välissä CLT-puukuitulevyt, joiden päälle valetaan betonitasoite. Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa pääurakoitsija ja kehittäjä SRV seuraa toimistorakennuksen uudisrakentamisen ympäristöjalanjäljen pienentämiseen EU- taksonomia. Erityistä huomiota on kiinnitetty energiatehokkuuteen, rakennusmateriaalien kierrätettävyyteen, myöhemmän käyttötarpeen muutosmahdollisuuksiin ja käytön joustavuuteen sekä ilmastonmuutoksen tuomien sääolosuhteiden uusiin haasteisiin.

Tästä syystä rakennuksen betonirakenteilla ja betoniosilla on kokonaisuudessa hyvin tärkeä rooli: betonia talossa on yhteensä yli 2000 m3, muottitöitä 6500 m2, raudoitustöitä yli 300 tonnia, ja betonielementtejä on noin 700 kappaletta. Meidän urakkaamme kuuluvat paikallavalutöistä kellarikerroksen vesitiivit ja kallioperän syvennetyt parkkihallin ulkoseinät, väestönsuoja, rakennuksen jäykistyksenä toimivat porras- ja hissikuilut sekä asennustöinä ensimmäisen kerroksen kantavat betoni- ja teräselementit, pysäköintihallin kattoelementit ja suuremmalle kuormitukselle altistuvat kellarin kattolaatat, jotka toteutettiin betonikuorielementtien ja paikallavalun komposiittiratkaisuna. Kellarikerros sijaitsee kokonaan katutason alapuolella sekä vain parinkymmenen metrin päässä olevan meren pinnan alapuolella. Siksi kellarikerroksen ulkoseinät toteutettiin vedenpitävinä ja niiden työsaumoissa käytettiin vedenpitäviä saumanauhoja.

Meille on ilo olla mukana ympäristötalkoissa ja edistää kestävää rakentamiskulttuuria. On myös hyvä tietää, että hiilijalanjäljen pienentämiseen pyritään kokonaisuutena ja rakentavasti, ja niin että materiaalivalinnat tehdään järkevän ja perusteellisen pohdinnan pohjalta. Uusien materiaalien tulon myötä myös betonille jää rakennusmateriaalien joukossa varma ja tärkeä osansa. Muut materiaalit eivät voi korvata betonia monipuolisena sekä veden-, melun- ja tulenpitävänä, kuormitusta kestävänä ja lähes rajattomasti muotoiltavana materiaalina. Elinkaarensa aikana betoni sitoo ilmakehästä hiilidioksidia, rakennuksen betonirunko mahdollistaa myöhemmin talon käyttötarkoituksen muuttamisen joustavasti, ja elinkaarensa loppupäässä betoni on suurelta osin uudelleenkäytettävää.

Maru Betoonitööd: tuomme oman panoksemme kestävän ja ympäristöystävällisen rakennusalan kehittymisen ja kaupunkia kaunistavien maamerkkien valmistumiseen samalla keskittyen asiakkaiden tavoitteiden saavuttamisen.